top of page
image_6483441 2.JPG
Woudvaart website wave 3.png

Onze

innovaties

 
 
Over

Onze groepspraktijk Tandheelkunde de Loten in Sneek kenmerkt zich door het aanbieden van moderne tandheelkunde voor iedereen. Dat wil dus zeggen, een vakkundig en divers team wat op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde. Dit gaat dan ook gecombineerd met een op maat gemaakte behandelplan.
Daarnaast investeren wij in de nieuwste technieken voor betere, snellere en comfortabele behandelingen. Wij streven altijd naar de beste kwaliteit, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, tegen een normale prijs, met aandacht voor duurzaamheid.

3D Scanner Tandheelkunde De Loten, Sneek

3D - Scanner

Quicksleeper Tandheelkunde De Loten, Sneek

Quicksleeper

Laser Tandheelkunde De Loten, Sneek

Laser

Aligner Tandheelkunde De Loten, Sneek

Aligner

Laser

Laser

 

Sinds een aantal jaar werken wij, met veel genoegen, met de Waterlase All-Tissue Laser. Onze tandartsen zijn speciaal opgeleid om deze laser te bedienen.
De laser is een aanvulling op de huidige traditionele technieken. In sommige gevallen kan de laser zelfs gebruikt worden in plaats van de traditionele boren. Het achterliggende mechanisme is de snel frequente laser impuls, deze is hoger dan dat zenuwen kunnen waarnemen. Hierdoor wordt de pijnprikkel niet doorgestuurd naar de hersenen.

Indien mogelijk maken wij in de volgende gevallen gebruik van de revolutionaire laser:

Laser Tandheelkunde De Loten, Sneek
Quicksleeer

Quicksleeper

De plaatselijke verdoving kan als vervelend worden ervaren. Binnen onze tandartsenpraktijk maken we gebruik van een nieuwe computer gestuurde techniek van verdoven. De Quicksleeper biedt de mogelijkheid om een goede effectieve pijnloze verdoving te zetten met minder nabezwaren. Door middel van voorverdoving is een nagenoeg pijnloze verdoving te zetten. De verdoving is heel effectief, dus geen verdoofde tong of lip meer. Deze manier van verdoven wordt door veel patiënten als prettig ervaren in vergelijking met de gewone verdoving. Overigens is dit ook een hele goede optie voor het verdoven bij kinderen.

Laser Tandheelkunde De Loten, Sneek

3D Scanner

Ook in de tandheelkunde is de digitale revolutie volop aan de gang. Met behulp van onze 3D gebitsscanner kunnen we een digitale afdruk nemen van uw gebit. Het voordeel is dat u niet meer hoeft te happen (weinig milieubelasting met afdruklepels en chemische afdrukmaterialen), u sneller klaar bent en de praktijk minder vaak hoeft te bezoeken.  Dit vervangt in veel gevallen de traditionele afdruklepel. De scan wordt digitaal opgestuurd naar het tandtechnisch laboratorium waar het gewenste werkstuk wordt vervaardigd. Naast extra comfort is het makkelijker om uw 3D modellen op te slaan om zo de veranderingen over de tijd nog beter in de gaten te houden (denk aan bijvoorbeeld slijtage). Uw kroon, brug of beugel past perfect doordat de scan nauwkeurig wordt gemaakt.

3D Scanner Tandheelkunde De Loten, Sneek
3D Scanner

Aligner: de onzichtbare beugel

De nieuwe ontwikkeling in de orthodontie is de onzichtbare beugel. Deze vervangt dus het traditionele slotjes systeem. Er zijn verschillende typen van clear aligners. De meest gangbare zijn harde doorzichtige bitjes die precies om je tanden en kiezen passen. Deze bitjes vervangt u iedere 2 weken. Het is dus de bedoeling deze altijd te dragen. U doet ze alleen uit tijdens het eten. Deze bitjes verschillen steeds iets van vorm en werken richting de vooraf bepaalde eindstand. Het bereiken van tandverplaatsing gebeurt dus op deze manier.
Sinds kort gebruiken wij ook een ander systeem. Voor de kleine correcties wordt tevens een uitneembaar systeem gebruikt. Dit bespaart tijd en geld.

Aligner Tandheelkunde De Loten, Sneek
Aligner
Contact
bottom of page